Golf tekee radiojuontaja Juha Perälän onnelliseksi

Mediapersoona Juha Perälä on huomannut, että golf vaikuttaa positiivisesti mielialaan.

Juha Perälän 130 000 Instagram-seuraajaa eivät ole voineet välttyä huomaamasta, että golf on radio- ja tv-tähden intohimo. Sen verran taajaan hän päivittää sosiaalisen median palveluun sisältöä golfkentiltä.

Aivan mutkattomasti ei Perälän tulo lajin pariin kuitenkaan sujunut. Häntä houkuteltiin pitkään viheriöille, mutta hän harasi vastaan.

“Ei ole aikaa, eikä kestä hermo”, hän perusteli.

Seitsemän vuotta sitten golftoimittaja Teemu Tyry sai viimein suostuteltua Perälän mukaansa golfkentälle ja antoi käteen rautamailan. Se oli rakkautta ensi kosketuksesta.

”Sen jälkeen elämäni on muuttunut pelkästään parempaan suuntaan. Yhtäkkiä minulla olikin 24 tuntia vuorokaudessa aikaa pelata golfia.”

Perälä esittelee itsensä usein golfammattilaiseksi. Ei siksi, että hän ansaitsisi pelaamisella rahaa, vaan sen takia, kuinka paljon hän viettää aikaa golfkentällä. Golfkierroksia hänelle kertyy kauden aikana jopa yli sata. Se on moninkertainen määrä perusharrastajaan verrattuna.

”Golf on saanut elämässäni ison jalansijan. Se on aamulla herätessäni usein ensimmäisenä mielessä”, hän myöntää.

Perälä on huomannut, että golf lisää hänen hyvinvointiaan monella tavalla. Ensisijaisesti se tekee hänet onnelliseksi. Hyvät lyönnit ja kierrokset nostavat fiiliksen korkealle, eikä mieli mene pitkäksi aikaa mustaksi, vaikka peli menisi mönkään.

“Jos pelaan ihan surkeasti, saatan ajatella, että nyt lopetan koko lajin, mutta aika pian rupean sitten miettimään, että mistä saisi huomiseksi tiiausajan.”

Kierros golfkentällä tarkoittaa Perälälle neljää viittä tuntia ilman ruutuaikaa, sillä älypuhelin pysyy pitkälti taskussa koko kierroksen ajan – niitä sosiaalisen median päivityksiä lukuun ottamatta.

”Golfkentällä en ajattele mitään muuta kuin golfia.”

Myös tuttuja pelikavereitaan hän kehottaa laittamaan älylaitteen pois, mikäli huomaa heidän vilkuilevan siitä pelin lomassa esimerkiksi työjuttuja. Näin toimimalla hän tekee heille palveluksen, sillä työasioiden vatvominen vapaa-ajalla ei tunnetusti ole terveydelle hyväksi.

Perälä pelaa golfia joskus myös hyväntekeväisyyden nimiin. Siitäkin tulee hyvä mieli, kun harrastamalla itselleen rakasta lajia saa auttaa vaikkapa vakavasti sairaita lapsia.

Tammikuussa Perälä teki suuren elämänmuutoksen muuttamalla Kaliforniaan. Radiotöitä hän jatkaa entiseen malliin, sillä moderni teknologia mahdollistaa Radio Suomipopin iltalähetysten juontamisen Yhdysvalloista käsin. Kesäksi ja tv-töitä varten hän lentää takaisin Suomeen.

Rapakon takana tennis- ja golfkaverina toimii usein lätkälegenda Teemu Selänne, joka on Perälän hyvä ystävä.

”Aamulla tunti tennistä, sitten radiolähetys ja iltapäivällä pelaamaan kierros golfia”, Perälä maalailee päivärytmiään Yhdysvalloissa.

Tästä radiotähden ”golfammattilaisuudesta” on siis tullut ympärivuotista, eikä se kuulosta lainkaan pöllömmältä.

”Nuorena hiihdin kilpaa ja laskettelin, mutta sitten rupesin inhoamaan talvea. Nyt haluan olla lämmössä ja pelata golfia.”