eBirdie – en databank i fickan

eBirdie är en viktig applikation för golfentusiaster i Finland. Appen fungerar också som spelarens officiella medlemskort.

På eBirdie hittar du all information som man som golfare behöver om sitt handicap, dess utveckling och om golfreglerna. Meddelanden och erbjudanden från din hemmaklubb och från Golfförbundet innehåller aktuell information, och banguiden i appen hjälper dig att hitta Finlands golfbanor. Genom appen har man också som spelare tillgång till ett mobilresultatkort som gör det möjligt att spela handicapronder.

Funktioner

I startvyn i eBirdie ser du ditt digitala medlemskort och ditt aktuella handicap (Obs! Ditt handicap uppdateras i eBirdie och i de tillhörande systemen dagen efter ronden).
Från huvudmenyn längst ner kan du komma åt andra funktioner i appen och se nya meddelanden samt erbjudanden som är skräddarsydda för golfare.
Regelikonen i appen tar dig till den digitala regelboken för golf. Spela-knappen ger i sin tur åtkomst till mobilresultatkortet, och du kan återställa handicapronder.
Banguiden och utloggningsknappen i eBirdie finns i hamburgermenyn längs upp. Där kan du också lägga till medlemskort för dina familjemedlemmar i din eBirdie-app.

Handicap i fickan

Det är lätt att se hur ens handicap utvecklas i eBirdie. Direkt på framsidan ser du ditt aktuella handicap, och via Handicap-ikonen kommer du åt din handicap- och rondhistorik.
För spelare som tagit green card avgörs handicap utifrån den första spelade ronden.

Handicaphistorik

I den första fliken i Handicap-ikonen kan du se din Handicap-historik. Till vänster är ditt handicap före ronden, i mitten är handicap för den aktuella ronden och till höger ditt handicap efter ronden. Med handicapresultat avses det handicap som du får för ronden som du spelat. Ditt handicap beräknas utifrån genomsnittet för dina bästa handicapresultat.
Med piltangenterna kan du bläddra i din handicaputveckling 20 ronder bakåt i tiden. Med knappen Resultatkort kan du se resultatkortet per bana och rond.

Rondhistorik

I vilken Rondhistorik visas uppgifterna för dina senaste 20 ronder. Vid beräkning av handicap beaktas de åtta bästa handicapresultaten under dessa ronder – ditt handicap är genomsnittet av dessa. De ronder som beaktas i beräkningen cirkuleras och uppdateras när nya ronder spelas och gamla faller bort. Om det finns färre än 20 handicapronder i registret minskar också antalet ronder som påverkar beräkningen. Med telefonen i liggande läge kan du se hela din rondhistorik på skärmen. Du hittar förklaringar till termerna via info-knappen längst upp i hörnet.

Mobila handicapronder

Du kan spela en officiell handicaprond via din mobil med resultatkort i olika appar: Golfbox, Golf GameBook, NexGolf och mScorecard. Instruktioner och ytterligare information finns i respektive app. Oavsett vilken plattform du använder för att markera din rond uppdateras ditt nya handicap under natten, och visas sedan i eBirdie och i klubbsystemen morgonen därpå.

Ospelade hål

En handicaprond kan bestå av valfritt antal hål i spannet 9–18. En bra tumregel för markering av en ofullständig rond är att ospelade hål lämnas tomma på resultatkortet. Tänk också på att det är en annan sak att avbryta spel på ett påbörjat hål. Den traditionella lösningen då är att dra ett streck över hålet på resultatkortet. Ett ospelat hål och ett avbrutet hål behandlas olika i handicapberäkningen.

Ladda ner eBirdie! Allt du behöver för att logga in är ditt medlemsnummer.