eBirdie – tietopankki taskussasi

eBirdie on suomalaisen golfin harrastajan tärkeä sovellus. Se toimii myös pelaajan virallisena jäsenkorttina. eBirdiestä löydät kaiken golfarin tarvitseman tiedon tasoituksesta ja sen kehityksestä sekä golfin säännöistä.

eBirdie on golfarin virallinen jäsen- ja tasoituskortti. Viestit ja tarjoukset kotiseuralta ja Golfliitolta kertovat ajankohtaisista aiheista, ja sovelluksen kenttäopas auttaa sinua löytämään tiesi Suomen golfkentille. Myös tasoituskierroksen pelaamisen mahdollistava mobiilituloskortti on sovelluksen kautta pelaajien käytössä.

Keväällä 2021 digitaalinen Green card yhdistyi osaksi eBirdietä ja sovellukseen luotiin uusi, vihreä puoli tutun sinisen jäsenpuolen oheen. Uudistuksen myötä uudet pelaajat pääsevät jo heti harrastuksen alkutaipaleellaan osaksi eBirdien palveluja. Lajiin tutustuttavan sovelluksen voi ladata jo ennen alkeiskurssia. Kurssin jälkeen seura aktivoi digitaalisen green cardin eBirdie-sovelluksessa.

Ominaisuudet

eBirdien aloitusnäytöstä näet digitaalisen jäsenkorttisi ja aina voimassa olevan tasoituksesi (Huom! Tasoituksesi päivittyy eBirdieen ja seurajärjestelmiin kierrosta seuraavana päivänä).
Alalaidan päävalikosta pääset siirtymään sovelluksen muihin ominaisuuksiin ja näet uudet viestit sekä golfareille räätälöidyt tarjoukset.
Sovelluksen Säännöt-ikoni vie sinut golfin digitaaliseen sääntökirjaan. Pelaa-napin kautta pääset puolestaan mobiilituloskorttiin, ja voit palauttaa tasoituskierroksia.
eBirdien kenttäoppaan ja uloskirjautumisen löydät yläkulman viivavalikosta. Samasta paikasta voit lisätä perheenjäsentesi jäsenkortit omaan eBirdie-sovellukseesi.

Tasoituksen koti

Tasoituksen kehitystä on helppo seurata eBirdiestä. Heti sovelluksen etusivulta löydät voimassa olevan tasoituksesi, ja Tasoitus-ikonin alta voit tarkastella tasoitus- ja kierroshistoriaasi.
Green cardin suorittaneen pelaajan tasoitus määräytyy ensimmäisen pelatun kierroksen perusteella.

Tasoitushistoria

Tasoitus-ikonin ensimmäiseltä välilehdeltä näet tasoitushistoriasi. Vasemmalla on tasoituksesi ennen kierrosta, keskellä kyseisen kierroksen tasoitustulos ja oikealla tasoituksesi kierroksen jälkeen. Tasoitustulos tarkoittaa sitä tasoitusta, jonka ansaitset pelaamaltasi kierrokselta. Tasoituksesi perustuu parhaiden tasoitustulostesi keskiarvoon.
Nuolinäppäimistä voit selata tasoituksesi kehitystä 20 kierrosta taaksepäin. Tuloskortti-painikkeesta pääset tarkastelemaan kunkin kierroksen väyläkohtaista tuloskorttia.

Kierroshistoria

Kierroshistoria-välilehdellä on viimeisen 20 kierroksesi tiedot. Tasoituslaskennassa huomioidaan näiden kierrosten kahdeksan parasta tasoitustulosta – tasoitus on niiden keskiarvo. Laskentaan vaikuttavat kierrokset on ympyröity, ja ne päivittyvät sitä mukaa, kun uusia kierroksia pelataan ja vanhoja jää pois. Jos tasoituskierroksia on rekisterissä vähemmän kuin 20, vähenee myös laskentaan vaikuttavien kierrosten määrä. Puhelimen vaakanäkymässä saat esiin koko kierroshistoriasi. Termien selitykset löytyvät yläkulman info-painikkeesta.

Mobiilitasoituskierrokset

Voit pelata virallisen tasoituskierroksen mobiilissa eri sovellusten tuloskortteja käyttäen: Golfbox, Golf GameBook, NexGolf ja mScorecard. Ohjeet ja lisätiedot löytyvät sovelluksista. Mitä tahansa alustaa kierroksesi merkitsemiseen käytätkin, päivittyy uusi tasoituksesi yön aikana, ja se on nähtävillä eBirdiessä ja seurajärjestelmissä seuraavana aamuna.

Pelaamaton reikä

Tasoituskierros voi olla pituudeltaan mitä tahansa 9-18 reiän väliltä. Hyvänä nyrkkisääntönä vajaan kierroksen merkitsemiseen on, että pelaamattomat reiät jätetään tuloskortissa aina tyhjiksi. Muista myös, että reiän jättäminen kesken on eri asia. Silloin tuloskorttiin merkitään perinteisesti viiva. Pelaamaton reikä ja kesken jätetty reikä käsitellään tasoituslaskennassa eri tavalla.

Lataa eBirdie! Kirjautumiseen tarvitset vain jäsennumerosi.

Videolla käydään läpi sekä eBirdien jäsenpuolen että Digi Green Cardin ominaisuuksia ja käyttöä.