eBirdie – tietopankki ja tuloskortti taskussasi

eBirdie on suomalaisen golfin harrastajan tärkeä sovellus. Se toimii myös pelaajan virallisena jäsenkorttina. eBirdiestä löydät kaiken golfarin tarvitseman tiedon tasoituksesta ja sen kehityksestä sekä golfin säännöistä.

eBirdie on golfarin virallinen jäsensovellus. eBirdie-tuloskortti tasoituskierroksille, viestit ja tarjoukset kotiseuralta ja Golfliitolta kertovat ajankohtaisista aiheista, Golflehti ja golfin säännöt ovat vain napin painalluksen takana sekä kenttäopas auttaa sinua löytämään tiesi Suomen golfkentille.

Digitaalinen Green card on nykyään osa eBirdietä ja sovellukseen luotiin vihreä puoli tutun sinisen jäsenpuolen oheen. Uudistuksen myötä uudet pelaajat pääsevät jo heti harrastuksen alkutaipaleellaan osaksi eBirdien palveluja. Lajiin tutustuttavan sovelluksen voi ladata jo ennen alkeiskurssia. Kurssin jälkeen seura aktivoi digitaalisen green cardin eBirdie-sovelluksessa.

Aloitusnäyttö

eBirdien aloitusnäytöstä näet digitaalisen jäsenkorttisi ja tasoituksesi (Huom! Tasoituksesi päivittyy eBirdieen ja seurajärjestelmiin kierrosta seuraavana päivänä).
Alalaidan päävalikosta pääset siirtymään sovelluksen muihin ominaisuuksiin ja näet uudet viestit sekä golfareille räätälöidyt tarjoukset.
Säännöt-ikoni vie sinut kätevään golfin digitaaliseen sääntökirjaan. Vasemman puoleisen Pelaa-napin kautta pääset Mscorecard- mobiilituloskorttiin, kun taas oikeanpuoleinen Pelaa-nappi vie eBirdie-tuloskorttiin. Tasoituskierroksia voit rekisteröidä molempien kautta.
eBirdien kenttäoppaan ja uloskirjautumisen löydät yläkulman viivavalikosta. Samasta paikasta voit lisätä perheenjäsentesi jäsenkortit omaan eBirdie-sovellukseesi.

Tasoituksen koti

Green cardin suorittaneen pelaajan tasoitus määräytyy ensimmäisen pelatun tasoituskierroksen perusteella. Tasoituksen kehitystä on helppo seurata eBirdiestä. Heti sovelluksen etusivulta löydät voimassa olevan tasoituksesi, ja Tasoitus-ikonin alta voit tarkastella tasoitus- ja kierroshistoriaasi.

Tasoitushistoria

Tasoitus-ikonin ensimmäiseltä välilehdeltä näet tasoitushistoriasi. Vasemmalla on tasoituksesi ennen kierrosta, keskellä kyseisen kierroksen tasoitustulos ja oikealla tasoituksesi kierroksen jälkeen. Tasoitustulos tarkoittaa sitä tasoitusta, jonka ansaitset pelaamaltasi kierrokselta. Tasoituksesi perustuu parhaiden tasoitustulostesi keskiarvoon.
Nuolinäppäimistä voit selata tasoituksesi kehitystä 20 kierrosta taaksepäin. Tuloskortti-painikkeesta pääset tarkastelemaan kunkin kierroksen väyläkohtaista tuloskorttia.

Kierroshistoria

Kierroshistoria-välilehdellä on viimeisen 20 kierroksesi tiedot. Tasoituslaskennassa huomioidaan näiden kierrosten kahdeksan parasta tasoitustulosta – tasoitus on niiden keskiarvo. Laskentaan vaikuttavat kierrokset on ympyröity, ja ne päivittyvät sitä mukaa, kun uusia kierroksia pelataan ja vanhoja jää pois. Jos tasoituskierroksia on rekisterissä vähemmän kuin 20, vähenee myös laskentaan vaikuttavien kierrosten määrä. Puhelimen vaakanäkymässä saat esiin koko kierroshistoriasi. Termien selitykset löytyvät yläkulman info-painikkeesta.

Mobiilitasoituskierrokset myös eBirdiellä

Voit pelata virallisen tasoituskierroksen mobiilissa eri sovellusten tuloskortteja käyttäen. Mitä tahansa alustaa kierroksesi merkitsemiseen käytätkin, päivittyy uusi tasoituksesi yön aikana, ja se on nähtävillä eBirdiessä ja seurajärjestelmissä seuraavana aamuna.

eBirdie-sovelluksen oma tuloskortti on helppokäyttöinen ja jäsenmaksuun kuuluva vaihtoehto omien tasoituskierrosten jättämiseen kotimaan kentiltä.  Tuloskortti avautuu painamalla eBirdien oikeanpuoleista Pelaa-nappia, jossa on kynän kuva.

Kenttä- ja tiipaikkavalinnan jälkeen pääset kirjaamaan reikäkohtaiset tuloksesi ruudussa näkyviin laatikoihin käyttäen alaosan numeronäppäimistöä. Tuloksen syöttö siirtyy automaattisesti seuraavalla reiälle. Yhteenveto-napista pääset tarkastelemaan tuloskorttia ja palauttamaan tasoituskierroksen. Tarkemmat ohjeet ja vinkit tuloskortin täyttämiseen löydät tuloskortin ylälaidan info-painikkeesta.

eBirdie-tuloskortin lisäksi golfarilla on muitakin vaihtoehtoja, joista jokainen pelaaja voi valita itselleen sopivimman. mScorecard pysyy edelleen eBirdien palveluvalikoimassa ja sen käyttöä voi jatkaa normaalisti, mutta sen Pelaa-nappi on siirtynyt sovelluksen etusivun vasempaan laitaan. Tuloskorttipalvelua pelaajille tasoituskierroksen pelaamisella tarjoavat myös Nexgolf, Golfbox ja Golf GameBook. Ohjeet ja lisätiedot löytyvät sovelluksista.

Pelaamaton reikä

Tasoituskierros voi olla pituudeltaan mitä tahansa 9-18 reiän väliltä. Hyvänä nyrkkisääntönä vajaan kierroksen merkitsemiseen on, että pelaamattomat reiät jätetään tuloskortissa aina tyhjiksi. Muista myös, että reiän jättäminen kesken on eri asia. Silloin tuloskorttiin merkitään perinteisesti viiva. Pelaamaton reikä ja kesken jätetty reikä käsitellään tasoituslaskennassa eri tavalla.

Jos sinulla on ongelmia eBirdien kanssa, ole ensin yhteydessä kotiseuraasi ja sitten tukeemme ebirdie@golf.fi.

 

Lataa eBirdie! Kirjautumiseen tarvitset vain jäsennumerosi.

Videolla käydään läpi sekä eBirdien jäsenpuolen että Digi Green Cardin ominaisuuksia ja käyttöä.