Golf tekee hyvää – hyvinvointia viheriöiltä

Golf auttaa pitämään niin kehon kuin mielenkin kunnossa.

Jokainen golfari tuntee sen kropassaan ja voinee allekirjoittaa otsikon. Pelatessa ja pienen valkoisen pallon perässä ristiin rastiin kulkiessa kilometrejä kertyy, ja taskuun jää samalla hurja määrä muitakin terveyttä edistäviä hyötyjä.  

Silti tämä monipuolisesti tieteellisestikin tutkittu totuus tuntuu monelta unohtuvan tai olevan piilossa. Toivottavasti ei enää kauaa.

Tänä vuonna golfin terveysvaikutukset ja hyvinvointi nousevat myös Golfliiton viestinnän ja markkinoinnin kärjeksi Golf tekee hyvää -kampanjan myötä. Tavoitteena on aktivoida jo lajin parissa olevia pelaajia, lisätä terveystietoisuutta sekä kannustaa uusia pelaajia lajin pariin.

Tiesitkö sinä, että 10 kierrosta golfia tarkoittaa muun muassa 100 kilometriä liikuntaa, noin 1000 lyöntiä, 140 000 askelta ja 2700 minuuttia mielen kehittämistä? Entä jos kierroksia olisikin 20? Tai golfkesiä useita?

Ihmisten hyvinvointi ja liikkumattomuuden haaste ovat hyvin ajankohtaisia ja käsinkosketeltavia aiheita, jotka puhuttavat ja kiinnostavat laajasti koko yhteiskunnan tasolla. Golf liikuttaa jo nyt hurjan määrän ihmisiä, mutta potentiaalia riittää vielä reilusti kasvattaa tätä.

Hyvinvointi on monitahoinen teema, jonka vaikutukset näyttäytyvät eri tavoin kaikille ikäryhmille. Yksi golfin hienoimmista piirteistä onkin sen soveltuvuus eri elämäntilanteisiin ja muokkautuvaisuus.

Lapsille ja nuorille golf tarjoaa keinoja keskittymisen parantamiseen ja stressinhallintaan, mikä on arvokasta niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin. Työikäisille se tarjoaa liikkeen lisäksi irtioton arjen kiireestä, auttaen palautumaan henkisestä rasituksesta ja viettämään laadukasta vapaa-aikaa. Senioreille golf voi olla sekä sosiaalinen tapahtuma että fyysisen toimintakyvyn ylläpitäjä, tutkitusti edistäen ikääntyvien terveyttä ja elämänlaatua. Etenkin yhteisöllisyys on golfin supervoima, jonka arvo ainoastaan kasvaa tulevaisuudessa.

Etenkin yhteisöllisyys on golfin supervoima, jonka arvo ainoastaan kasvaa tulevaisuudessa.

Golf tekee hyvää -kampanjan visuaalinen ilme on tuotettu yhteistyössä golfin kattojärjestö R&A:n kanssa, ja se on samanlaisena käytössä muuallakin maailmassa. Suomessa luvassa on myös juttusarjoja ja asiantuntijoiden blogikirjoituksia sekä mahdollisesti erilaisia haasteita aiheen ympäriltä. Toivottavasti ne löytävät tiensä sinunkin silmiesi eteen ja ehkä opit jotain uutta.

Oma hyvinvointi ja terveys ovat investointeja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Miltä kuulostaa jos haastaisit itsesi pelaamaan muutaman kierroksen aiottua enemmän tänä kesänä? Varaamaan hetki aikaa alkulämmittelylle? Tai laskemaan kaikki golfkentällä viettämäsi ulkoilmatunnit?  Golf on yksi parhaista tavoista tehdä tämä investointi.

Golfin ehdoton etu on peli – liike, liikunta ja sitä kautta myös terveyshyödyt tulevat osin huomaamatta. Pelataan siis paljon ja nautitaan sen tuomista hedelmistä jälkeen päin!

Ja kun vaikea hetki kentällä iskee, kannattaa muistaa että kaikki golfsuoritukset lisäävät terveysvaikutuksia. Eli enemmän lyöntejä, enemmän terveysvaikutuksia. 😊