Golffeber

YouTubern Mikael Sundberg, alias mikirotta, drömmer om att komma under hundra och köpa nya klubbor.

När jag var ung fick jag lära mig av mina föräldrar att man ska hälsa på grannarna. Det har varit riktigt underbart att se hur folk hälsar på varandra på golfbanan. Det skapar en skön gemenskapskänsla när man träffar främmande folk och hälsar på varandra. Golfbanan är överlag en riktigt uppmuntrande plats – även när man har ett dåligt slag försöker folk hitta positiva infallsvinklar och berömma sin spelkompis. Det är ju inte alls så man brukar göra i Finland, men jag tycker om det.

Jag blev helt hänförd när jag började spela golf för ett par år sedan. Vi började med att spela med alla möjliga redskap, ibland sparkade vi på bollen och ibland slog på det med ett bobollsträ. Nu har vi fortsatt med helt normala golfslag.

På ett par år har golf blivit en gemensam hobby för kompisgänget. Jag tycker om det när mina vänner messar och frågar om vi ska spela. Solen skiner och man får spela golf i några timmar, det är ju det bästa som finns. Och även om man slår tio dåliga slag är det där lyckade driverslaget det enda man tänker på. Det är den där naggande goda känslan av att lyckas som man vill komma åt.

Nu har jag spelat med brorsans gamla klubbor dessa ett par år. Det är verkligen usla klubbor, men man har i alla fall kunnat komma igång. Nästa steg kanske skulle kunna vara att köpa riktigt ordentliga klubbor och ta några proffslektioner i vinter.

Nästa sommar ska jag komma under hundra slag.

Vi är ganska många kompisar i samma ålder som spelar golf. Jag kom med i ett gäng där man spelade golf sedan tidigare. Vi i gänget spelar en turnering som heter Roudari Cup och där det är 50 deltagare. Det är ett riktigt trevligt veckoslut. Nästa år kommer det definitivt att vara ännu fler som deltar.

På vintern måste man bara träna sitt slag inomhus. Golffebern är så pass hög.

Nästa sommar ska jag komma under hundra slag. Just nu är mitt rekord 103 slag. Och en birdie skulle vara riktigt trevlig. En hole-in-one har jag redan lyckats med en gång, det var på min 14:e rond någonsin. Där hade man verkligen tur.

Jag tycker om att spela in material för Instagram och Snapchat på banan. Killarna har också velat ha en YouTube-video, men mitt slag är inte riktigt där uppe än. Men det lär bli av någon gång.