Hej, du som är en ny golfare!

Välkommen till guiden Allt du någonsin velat veta om golf! Guiden kommer att skickas till spelare som har börjat inom de senaste ett par åren. Golf är en unik sport som kombinerar motion, natur och umgänge. Golf är full av känslor och erbjuder upplevelser under hela livet, vilket gör det möjligt för flera generationer att ha en gemensam hobby.

Det har under en längre tid funnits tecken på att golf är populärt, men de exceptionella omständigheterna under det senaste året har gett golf en rejäl skjuts. Det har varit livligt på banorna och nybörjarkurserna när många sökt sig till en trygg hobby som motvikt för isoleringen. Totalt hittade flera tusen nya golfare denna sport. 

När man är ny är frågan ofta hur man ska göra. När ska man ropa fore? Hur fungerar det med handicap? Och vad betyder scramble och hur gästspelar man? Dessa och många andra frågor besvaras i den här guiden. 

Guiden innehåller instruktioner och praktiska tips när det gäller exempelvis att förbereda sig för en golfrond, att välja utrustning samt om handicap och golfterminologi. Guiden inkluderar också de omfattande medlemsförmåner som man har som golfare, hur golfsamfundet är uppbyggt samt givetvis många intressanta mittsättattspela-berättelser.  

Det finns lika många sving som spelare, och för alla finns det ett lämpligt sätt att spela på. För någon handlar det om skrattfyllda stunder med familj och vänner, för en annan om att tävla och utmana sig själv, för en tredje är det ett sätt att få ihop dagens steg och njuta av naturen. 

Det finns redan nästan 150 000 sätt att spela i Finland – lika många som det finns spelare i golfklubbarna runtom i landet.