Ihan fiiliksissä golfista

Tubettaja Mikael Sundberg, alias mikirotta, haaveilee satasen alituksesta ja uusista mailoista.

Vanhemmat opettivat minulle nuorena, että naapureita pitää moikata. On ollut todella siistiä huomata, kuinka golfkentällä ihmiset morjestavat toisiaan. Siitä tulee sellainen hyvä yhteisöllinen fiilis, kun tuntemattomat ihmiset tulevat vastaan ja tervehtivät. Golfkentällä on muutenkin tosi kannustava ilmapiiri – huonostakin lyönnistä yritetään löytää ne positiiviset puolet ja kehua pelikaveria. Se on hyvin ei-suomalaista, mutta minä tykkään siitä.

Kun aloitin golfin pelaamisen pari vuotta sitten, se vei heti mennessään. Alkuun pelasimme milloin milläkin välineillä, välillä potkimme ja välillä löimme pesismailalla palloa. Nyt on menty ihan normaaleilla golflyönneillä eteenpäin.

Golfista on parin vuoden aikana tullut kaveriporukan yhteinen harrastus. Tykkään siitä, kun kaverit laittavat viestiä ja kysyvät, että lähdetäänkö pelaamaan. Aurinko paistaa ja pääsee muutamaksi tunniksi lätkimään golfia, mikä sen parempaa. Ja vaikka tulisi kymmenen epäonnistunutta lyöntiä, niin se yksi onnistunut draivi kumoaa ne kymmenen huonoa lyöntiä. Sitä pientä onnistumisen fiilistä sinne tulee lähdettyä aina hakemaan.

Ensi kesänä pitäisi päästä alle sadan lyönnin.

Olen nyt pelannut broidin vanhoilla mailoilla nämä pari vuotta. Ne ovat siis todella kehnot mailat, mutta niillä on päässyt hommassa alkuun. Ehkä seuraava askel voisi olla, että kävisin ostamassa itselleni kunnon mailat ja ottaisin tässä talven aikana muutaman tunnin prolta.

Meitä on aika paljon samanikäisiä kavereita, jotka pelaavat golfia. Minä hyppäsin mukaan yhteen porukkaan, jossa jo pelattiin golfia. Samalla ryhmällä pelaamme Roudari Cup -nimistä turnausta, jossa on 50 kaveria mukana. Se on siisti viikonloppu. Ensi vuonna porukkaa on varmasti vielä enemmän kisassa mukana.

Talven aikana on pakko käydä sisähalleissa lyömässä. Sen verran kova golfkuume tässä on päällä.

Ensi kesänä pitäisi päästä alle sadan lyönnin. Nyt ennätys on 103 lyöntiä. Ja birdiekin olisi kiva tehdä. Holarin olen jo tehnyt, se tuli uran 14:nnellä kierroksella. Se oli kyllä melkoinen säkä.

Tykkään laittaa golfkentältä sisältöä Instagramiin ja Snapchattiin. Porukka on kysellyt myös Youtuben puolelle uutta videota, mutta ei tämä oma lyönti ihan mallisuoritus vielä ole. Mutta eiköhän sellainenkin video vielä joskus tule.