Kummin kanssa kentälle

Anne Aronta (vasemmalla) pääsi golfiin sisään St. Laurence Golfin kummitoiminnan ja Sonja Hesson (oikealla) avulla. Nyt hän auttaa itse uusia harrastajia alkuun.

Kun Anne Aronnan uskollinen koiraystävä päätti maallisen vaelluksensa, Aronta halusi etsiä itselleen uuden harrastuksen. Energisen koiran kanssa hän oli tottunut lenkkeilemään päivittäin, joten harrastuksen tuli tarjota reilusti luontoliikuntaa.

Lohjalla asuva Aronta soitti paikalliselle golfkentälle, St. Laurence Golfiin, ja selvitti, miten golfharrastuksessa pääsee alkuun. Sen jälkeen hän osallistui tutustumisiltaan ja pian sen jälkeen alkeiskurssille.

Aluksi Aronta ei kuitenkaan osunut koko palloon puhumattakaan siitä, että hän olisi tiennyt, miten kentällä pitäisi toimia. Caddiemasterina Lohjalla toiminut Sonja Hesso vei Aronnan rangelle, ja pikkuhiljaa idea alkoi löytyä.

Suurena apuna harrastuksen alkumetreillä oli seuran kummitoiminta. Siinä kokeneemmat harrastajat auttavat aloittelijoita lajissa alkuun.

”Kentälle on aloittelijan monesti vaikea lähteä. On niin paljon uutta ja ihmeellistä. Erivärisiä keppejä ja kaikenlaisia sääntöjä. Kun joku on vaan siinä mukana ja vähän ohjaa eteenpäin, se helpottaa hirveästi”, Aronta sanoo.

Lohjalla kummitapaamisissa on aina jokin teema, kuten turvallisuus, pelinopeus, harjoitteleminen tai säännöt, jotka Aronnan mukaan mietityttävät aloittelijaa eniten. Opettamisen kummit jättävät suosiolla kentän prolle, mutta pieniä pelaamista helpottavia vinkkejä he voivat matkan varrella antaa.

Kun Aronta kehittyi ja tasoitus laski alle 36:n, hän ei enää päässyt mukaan kummitoimintaan. Hän oli kuitenkin nauttinut toiminnasta niin paljon, että päätti ryhtyä itse golfkummiksi.

”Kummitoiminta oli minulle iso harppaus uuteen harrastukseen ja avasi paljon kaikkea golfiin liittyvää”, Aronta kertoo.

Kummitoiminnalla autetaan uusia pelaajia golfin pariin lukuisissa eri golfseuroissa ympäri Suomea. Lähde rohkeasti mukaan!