Sinä, uusi golfari

Tervetuloa Kaikki mitä olet halunnut tietää golfista -oppaan pariin! Golf on ainutlaatuinen urheilulaji, jossa yhdistyvät liikunta, luonto ja sosiaalisuus. Golf on täynnä tunteita ja tarjoaa taatusti joka kerta erilaisia kokemuksia – oli edessä sitten pitkä avauslyönti, pelastus metsästä tai kierroksen päättävä putti. Laji tarjoaa elämyksiä läpi elämän ja mahdollistaa yhteisen harrastuksen usealle sukupolvelle.

 

Moni golfin kokeilemisesta kiinnostunut pitää kynnystä ensiaskeleiden ottamiseen korkeana, mutta kysymys on pitkälti mielikuvasta. Golf on helppo aloittaa ja jokainen voi pelata sitä haluamallaan tavalla. Parasta golfissa on se, että sen voi aloittaa melkein minkä ikäisenä tahansa.  Golfia voi pelata yksin tai yhdessä, rennosti tai tavoitteellisesti ja ajankäytöllisestikin golf joustaa – aina ei tarvitse pelata 18 reikää.

Merkkejä golfin suosiosta on ollut ilmassa jo pidempään, mutta viime vuosien poikkeusolot ovat antaneet sille lisävauhtia. Kentillä ja alkeiskursseilla nähtiin vilskettä, kun etäilyyn haluttiin vastapainoa turvallisella harrastuksella. Yhteensä uusia golfareita on lajin pariin löytänyt kymmeniä tuhansia.

Minkä tahansa uuden asian alkumetreillä törmää usein kysymykseen miten tässä kannattaisi toimia? Milloin fore piti huutaa? Miten tasoitus toimii? Entä mikä on scramble tai miten pelaan vieraskentällä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa tämä opas.

Oppaaseen on koottu ohjeita ja käytännön vinkkejä esimerkiksi kierrokselle valmistautumiseen, golfsanastoon, välineiden valitsemiseen ja tasoitukseen. Mukana ovat myös golfarin kattavat jäsenedut ja golfyhteisön rakenne sekä tietysti useita kiinnostavia muntapapelata-tarinoita.

Svingejä on yhtä monta kuin pelaajiakin, ja jokaiselle meistä löytyy sopiva tapansa pelata. Yhdelle se on nauruntäyteisiä hetkiä ystävien ja perheen kanssa, toiselle kilpailua ja itsensä haastamista, kolmannelle tapa kerätä päivän askeleet kasaan ja nauttia luonnosta. Suomessa on jo lähes 160 000 tapaa pelata – niin monta kuin on pelaajia golfseuroissa ympäri maata.