Minä ja golf #muntapapelata

Suomessa on lähes 150 000 golfin harrastajaa. Tapoja pelata golfia on tasan yhtä monta.

 

Innostuin golfista jo lapsena, kun pääsin isäni mukana rangelle jätskipalkalla. Juniorina tuli pelattua paljon Talissa ja kisattua aktiivisesti. Junnuvuosien jälkeen menikin sitten noin 10–15 vuotta ennen kuin aloin taas pelaamaan enemmän ja asettamaan itselleni tavoitteita.

Viime kesänä osallistuin Mid Tourille. On ollut mukava päästä hieman haastamaan itseään, pelaamaan eri kentille ja tutustumaan uusiin pelaajiin. Ihanien, hyvien kavereiden kanssa pelaaminen, ulkona liikkuminen ja rauhoittuminen ovat itselle ehdottomasti golfin parhaita asioita.”

-Eeva Meriluoto

 

 

Otin viime vuonna tavoitteekseni pelata 300 kierrosta golfia. Kun tavoite sitten täyttyi jo lokakuussa, otin uuden maalin: 365 kierrosta vuodessa. Lauantaina 12. joulukuuta pelasimme Sea Golf Rönnäsissä pienen kisan Puisto-kentällä. Se oli kierros numero 365. Onneksi meillä on vaimon kanssa yhteinen harrastus. Hänkin pelasi ennätysvuoden, noin 150 kierrosta. Ja kun hän ei ole kierroksellani mukana, hän tietää, missä mies on päivähoidossa.”

-Marko Clever

 

 

Olin raskaana koko viime golfkauden ajan, kun odotin vauvaamme, jonka laskettu aika oli lokakuun alussa. Aluksi mietin, miten golfin käy, kun vatsa kasvaa, mutta pelko osoittautui turhaksi. Pelasin elämäni parasta golfia. Vatsan kasvaessa svingini rauhoittui ja osuin palloon paremmin. Jaksoin hyvin kävellä lähes kaikki kierrokset.

Golf oli erinomaista liikuntaa raskausajalle. Pelasin kauden aikana kaikkiaan noin sata kierrosta tyttövauva masussa mukana. Viimeisen kierroksen pelasin laskettuna päivänä, alle tasoitukseni, ja onnistuin silloin pudottamaan tasoitukseni alle kymmeneen. Tänä vuonna golfia on tarkoitus jatkaa pienen tytön äitinä mahdollisimman aktiivisesti, vaikka se vaatisikin välillä hieman järjestelyjä.”

-Heli Puhakka

 

Vuonna 2006 lähdin mailat mukanani Irlantiin, ja pelasin neljä kenttää. Yksi niistä oli 9-reikäinen links-kenttä Spanish Point, joka todella pysäytti. Olosuhteet olivat aivan erilaiset kuin mihin olin golfissa aiemmin tottunut. Nyt olen pelannut kaikki aidot linkskentät Walesissa ja Pohjois-Irlannissa ja melkein kaikki Irlannissa. Maailman 247:stä true links -kentästä olen pelannut lähes sata. Linksien maisema on niin upea. Korkeita dyynejä ja pauhaava meri vieressä. Siellä voi paistaa aurinko tai tuulla hurjasti. Välillä voi tulla rakeita, mutta siitä huolimatta se on niin hienoa. Linkseillä törmää ihmeellisiin asioihin keskellä ei mitään. Griinit ovat links-kentillä käsittämättömiä. Niillä tulee sellaisia asioita vastaan, joita ei Suomessa kohtaa koskaan. Suurin osa links-kentistä on toista sataa vuotta vanhoja. Niillä on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Skotlannissa pelasimme kerran Montrosen kentän samana vuonna, jolloin kentällä järjestettiin 450-vuotisjuhlat. Ei sellaisessa paikassa kyllä kehtaa ruveta kitisemään mistään. Tunnelma links-kentillä on niin hieno, rento ja positiivinen. Mutta sitä on vaikea selittää.”

-Jari Laakkio

 

Olen pelannut golfia kymmenen vuotta. Harjoittelen talvella kerran viikossa, mutta kesällä harjoittelen oikeastaan koko ajan. Treenaan Kurkissa kilpapelaajien kanssa ja pelaan melkein päivittäin, aika usein perheeni kanssa.

Tähtään vuoden 2023 Special Olympics -kisoihin Berliiniin. Haluan tulla huippupelaajaksi! Viime kaudella onnistuin tekemään ensimmäisen birdieni kisoissa.

-Wivan Atrila

 

 

Perheeni operoi Suomen ainoaa 18-reikäistä par 3 -kenttää, Bjärkas Golfia Kemiönsaarella. Olemme itse rakentaneet sukumme maille golfkentän, joka on aivan kuten normaali golfkenttä, väylät ovat vain lyhyempiä, par 3 -reikiä, ja pari reikää voi halutessaan pelata par-nelosina. Kenttämme tunnetaan rennosta ja kotoisasta tunnelmastaan. Perheemme asuu golfkentän pihapiirissä, jossa voi myös majoittua. Par 3 -golf on sekä hauskaa että hyvin opettavaista. Se kehittää erityisesti wedge- ja lähipeliä, kun toistoja tulee lyhyessä ajassa paljon. Meillä on myös aika haastavat griinit, jotka opettavat lukemaan puttilinjoja hyvin. Sekin on par 3 -golfissa hienoa, että hole in onen mahdollisuus on jokaisella reiällä.”

-Fredrik Bergholm

 

 

Speedgolf on tosi koukuttava laji. Normaalisti pelatessa kävelet ensin pallolle ja alat vasta sitten miettiä lyöntiä. Speedgolfissa teet jo juostessa päätöksen, mihin ja miten seuraava lyönti pitää lyödä. Ja sitten vain lyöt. Fokus siirtyy toiseen asiaan. Tässä elämäntilanteessa speedgolf sopii minulle hyvin. Minun ei tarvitse stressata tuloksista, ja tavoitteeni golfissa ovat muutenkin enemmän kunnon kehittämisen puolella. Se taas on johtanut siihen, että pelaan golfia tällä hetkellä paremmin kuin olen koskaan pelannut.”

-Milla Hallanoro