Pelaajan polku

Seuraa polkua mielenkiintoisen lajin pariin.

1. Tutustu lajiin

Rohkeasti kokeilemaan! Golfkentät ovat kaikille avoimia paikkoja – lähimmän kenttäsi löydät Kenttäoppaasta. Ensikosketus golfiin voi olla vaikka maukas lounas golfravintolassa kaunista ympäristöä ihaillen. Seurat järjestävät erilaisia tutustumistapahtumia ja lajiesittelyjä, joissa opastetaan, miten golfin voi aloittaa. Jos sinulla on golfaavia tuttuja, ota heitä hihasta kiinni ja lähde vaikka caddieksi kierrokselle tai yhdessä rangelle. Ja kun haluat kokeilla lajia, mailoista ei tarvitse vielä murehtia. Useimmilla kentillä voi lainata välineitä harjoitusalueille.

2. Alkeet ja green card

Helppo ja suositeltava tapa päästä golfiin sisälle on alkeiskurssi, jossa opitaan lyönnin ja lähipelin perusteet sekä tärkeimmät sääntöjä ja turvallisuutta koskevat asiat. Kursseja on eri pituisia, ja niitä järjestetään kaikilla kentillä ympäri Suomea. Kurssit löytyvät helposti golfyhteisöjen sivuilta.

Perusasioiden opettelun jälkeen suoritetaan golfarin ajokortti, green card. Siinä painottuvat pelin sujuvuuden ymmärtäminen, turvallisuus ja kentän kunnioittaminen. Sääntöjä ei tarvitse osata täydellisesti, perusteiden ymmärtäminen riittää. Ensimmäisen kierroksesi jälkeen saat tasoituksen.

3. Jäsenyys

Kun green card on taskussa, ensimmäinen askel aktiivisempaan golfin harrastamiseen on liittyminen johonkin Golfliiton jäsenseuraan. Sitten voit aloittaa pelaamisen, jonka jäsenyys monilla eri tavoilla mahdollistaa. Jokaiselle uudelle harrastajalle löytyy omiin tarpeisiin sopiva pelaamisen tapa.

Peliseuraa löydät esimerkiksi ilmoittautumalla seuran yhteisiin mukaviin tapahtumiin. Golfille ominaista on toivottaa myös tuntemattomat tervetulleiksi omaan peliryhmään, jos ryhmässä vain on tilaa. Golfin avulla on helppo tutustua uusiin ihmisiin ja pitää yllä vanhoja tuttavuuksia.

Golfseuran jäsenenä saat lukuisia etuja, kuten kattavat tapaturma- ja vastuuvakuutukset sekä Golflehden. Kannattaa ladata myös eBirdie-sovellus, joka on jäsenkortin lisäksi golfarin kattava tietopankki.

4. Löydä sun #muntapapelata

Suomessa on jo lähes 160 000 tapaa pelata – niin monta kuin on pelaajia golfseuroissa ympäri maata. Golf sopii meille jokaiselle, ja kukin voi pelata sitä omalla tavallaan. Monipuolinen laji muokkautuu eri elämänvaiheisiin. Yhdelle se on nauruntäyteisiä hetkiä ystävien ja perheen kanssa, toiselle tapa ulkoilla ja nauttia luonnosta omassa rauhassa aikaisin aamulla. Kolmannelle golf on totista kilpaurheilua, ja jollekin muulle jotain aivan muuta. Ajan ollessa kortilla voi kierroksen pelata lyhyempänä kuin 18 reikää. Pelitaitoja voi ylläpitää golfkentän harjoitusalueilla valoisina kesäiltoina juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Osa löytää oman tapansa golfin monista alakulttuureista, kuten vaikkapa speedgolfista, hikkorigolfista tai futisgolfista.