Oma peli

Mennyt vuosi oli jatkumoa viime vuoden räjähdysmäiselle lajin kasvulle. Jäsenmäärät jatkoivat kasvuaan kapasiteetin muutokseen nähden ennätyspaljon (6%) ja Green Card -suoritusmäärät nousivat entisestään (+13 %). Kierroksia pelattiin huimat 3,7 miljoonaa, vaikka ennätysluvuista laskua tulikin 9 %. Golfarin asiakaskokemuksessa Suomi on Pohjois-Euroopan ykkönen jäsenissä ja vieraspelaajissa. Kenttäyhtiöiden talous koheni merkittävästi vuonna 2020.
Suomessa on yli 180 golfkenttää Hangosta Leville ja Ahvenanmaalta Kontiolahdelle. Monilla paikkakunnilla paikallinen golfseura on kunnan suurin urheiluseura.
Golf on pelinä perin yksinkertainen: yritetään saada pallo lyöntipaikalta kaukana odottavaan reikään mahdollisimman vähin lyönnein. Sitten siirrytään seuraavalle lyöntipaikalle ja pelataan seuraava reikä. Näin jatketaan, kunnes kierros, tavallisimmin 18 tai 9 reikää, on pelattu loppuun.
Golfin englanninkielestä juontuva terminologia voi aluksi tuntua aloittavalle pelaajalle vieraalta, mutta siitä pääsee nopeasti kärryille.
Golfista on aikojen saatossa tehty useita muunnoksia, joista moni on vakiintunut jo kokonaan omaksi lajikseen. Perusidea on kaikissa sama: saada peliväline mahdollisimman vähillä lyönneillä, heitoilla tai potkuilla lähtöalueelta kohteeseen.